dijous, 24 d’octubre de 2013

SYMBALOO DE MATEMÀTIQUES

Són molts els recursos educatius que internet ens ofereix. Els nens i nenes van aprenent de forma lúdica i és per aquest motiu que no hem de deixar de costat el que ens ofereixen les noves tecnologies.
Tot seguit us presentem el  SYMBALOO DE MATEMÀTIQUES que estem elaborant per als nens i nenes de primer. És un recull d'activitats que ben segur gaudireu fent-les amb els vostres fills i filles. No és un recurs tancat, és un recurs viu perquè, a mida que anem avançant continguts, anirem actualitzant amb moltes altres activitats.

ACTUALMENT el que trobareu són activitats de numeració (comptar elements, ordenar nombres, comparar nombres...), activitats per treballar la desena i la seva descomposició i sumes i restes.

PER ACCEDIR CLICA EL SEGÜENT ENLLAÇ:
SYMBALOO MATEMÀTIQUES

EL MONSTRE DE COLORS

 Autora: Anna Llenas
Il·lustradora: Anna Llenas
Editorial: Flamboyant

Conte per treballar les emocions.
Sabrà posar en ordre l'alegria, la tristesa, la ràbia, la por i la calma?
Un monstre és el protagonista d'aquest conte, un monstre però molt especial.  El Monstre de Colors té un problema i és que no sap què li passa! No sap si està content, trist, enfadat, nerviós, calmat, si té por... s'ha fet un embolic amb les seves emocions i ara li toca desfer aquest embolic ja que totes les emocions barrejades no funcionen massa bé! I preguntareu com podrà fer-ho oi? 


Doncs el monstre resoldrà els seus problemes gràcies a una amiga que l'ajudarà a classificar les seves emocions en pots i encara més identificarà cada emoció amb un color!!!
 
(extret de la página de l'Anna Llenas)
 
  
Així tenim el groc del Sol per l'alegria,  el blau del mar per la tristesa,  el vermell del foc per la ràbia, el verd de les fulles dels arbres per la calma, el negre per la por i el rosa per l'amor!                  
 
En acabar el conte descobrim el problema real del monstre... està enamorat i evidentment l'amor a vegades és d'allò més complicat!
Totes les emocions són importants però juntes i sense control a vegades no ens ajuden i és llavors quan ens preguntem: què em passa? o no sé que em passa? - aquesta podria ser la reflexió que podem treure del conte.
Un conte ideal per grans i petits, un conte que permet unir el món dels sentiments amb els colors i fins tot amb els petits permet anar més enllà i preguntar-nos què li passaria si tingués gana, de quin color seria llavors o bé si té son... podem per tant reflexionar i anar molt més enllà del que tenim pensat o proposat ja que a vegades són ells mateixos els que ens obren un diàleg i ens permeten descobrir aspectes que per nosaltres passen desapercebuts. 
 
El dia que vam explicar el conte a la classe els nens van passar una bona estona.  Aprofitant que el monstre classifica els sentiments en pots i segons els colors, nosaltres vam dibuixar els nostres monstres de colors i de sentiments i ara els tenim a la classe com un element més de treball! 
 
Contes com aquests ens permeten treballar d'una manera divertida, dolça i tendra el món de les emocions, aquest món tant delicat i complicat que cal i s'ha de treballar ja des de petits. Cal  tenir clar la necessitar d'educar les emocions. Cal anar treballant per afavorir la consciència, la regulació i autonomia emocional i ajudant aixi a formar "personetes" cada vegada més competents socialment i emocionalment. 
 
 
 
 
 
 
 

dissabte, 5 d’octubre de 2013

PATI CIENTÍFIC

AQUEST CURS ELS NENS I NENES DE PRIMER ELS DIJOUS TENIM L'OPCIÓ D'ANAR AL PATI CIENTÍFIC. L'ASSUMPTA ENS FA EXPERIMENTS MOLT DIVERTITS I L'ÀNTÒNIA L'AJUDA!

SI ENTREU AL BLOC DE 7CIÈNCIES VEUREU QUÈ BÉ ENS HO VAM PASSAR EL PRIMER DIA! ENS VA AGRADAR TANT QUE MOLTS HEM TORNAT A REPETIR!

INAUGURACIÓ DE L'ESPAI FAMILIA!

BON DIA!! INAUGUREM L'ESPAI FAMILIA!
HO FEM GRÀCIES A LA MARTA (MARE DE L'ANNA HOYO) I A LA CARME (MARE DE LA LUCIA ALONSO) QUE ENS FAN ARRIBAR DUES PROPOSTES MOLT INTERESSANTS: visita a un minizoo que està al Parc de Collserola, aprop del Tibidabo i l'enllaç a unà pàgina web amb recursos de matemàtiques.

TROBAREU INFORMACIÓ MÉS DETALLADA A LA PESTANYA "ESPAI FAMILIA"
LLEGIU-LES I ANIMEU-VOS A PARTICIPAR!RECORDEU QUE SI VOLEU COMPARTIR EXPERIÈNCIES, RECURSOS, SORTIDES... HO PODEU FER MITJANÇANT EL SEGÜENT MAIL:

coloniaguell0@gmail.com

CONTE: LES PARAULES DOLCES

LES PARAULES DOLCES

CONTE EDUCACIÓ EMOCIONAL: Les paraules dolces de Carl Norac i Claude K. Dubois Ed. Corimbo


FA UNS DIES VÀREM TREBALLAR EL CONTE  “LES PARAULES DOLCES”.

Un bonic conte explica com la Lola un dia es lleva amb un munt de paraules dolces a la boca que no sap com expressar perquè tothom està massa ocupat per sentir-les o bé, simplement no es mereixen les boniques paraules de la Lola. Acabaran per sortir de la seva boca? Com s’ho farà? Un bonic conte per ensenyar als nens la importància d’expressar els seus sentiments i potenciar l’autoestima dels altres.

Quan el vam acabar de veure vàrem fer un petit joc d’Educació Emocional: una llista, entre tots, de les paraules dolces que coneixem, les vam escriure a la pissarra i després les vàrem llegir en veu alta.
Ens va agradar tant que nol volíem que al tancar la PDI desapareguessin per això les vam escriure amb lletra ben bonica a la Llibreta de Sentiments.

Tot seguit us deixem l'enllaç al conte: